Grup tinta

În cadrul proiectului exista doua categorii de beneficiari:
a) Grupul tinta al proiectului este format din 750 pers care sunt structurate astfel:

– Angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta – 345 persoane;
– persoane care beneficiaza de sprijin: 290 persoane;
– persoane care beneficiaza de sprijin, din care: – Someri si inactivi: 115 persoane.

Acest grup tinta de 750 persoane vor intra in programul de formare antreprenoriala si intentioneaza sa infiinteze o afacere in mediul urban, avand domiciliul in cele 6 judete ale Regiunii Nord Est, minim 20 de persoane din fiecare judet. b) grup þinta persoane peste 18 ani care doresc sa initieze o activitate independenta – persoane care nu au participat la cursurile de formare antreprenoriala În cadrul prezentului PROIECT, nu pot face parte din grupul tinta tinerii NEETs (care nu urmeaza nicio forma de învatamant si nici nu au un loc de munca) cu varsta între 16 – 24 ani.

DESCRIEREA NEVOILOR GT Pentru acordarea serviciilor, vor fi evaluate mai intai nevoile individuale ale GT privind intentia serioasa de a demara o activitate independenta. Evaluarea nevoilor se realizeaza imediat dupa identificare si are in centrul procesului, persoanele fizice ce intentioneaza sa deschida o afacere nonagricola in mediul urban.Nevoile grupului tinta sunt multiple, dar in urma analizei efectuate au reiesit urmatoarele: lipsa curajului, neincrederea in propria persoana, supraevaluarea calitatiilor antreprenoriale fiind principalele cauze identificate ale retinerii de a deveni antreprenori.

METODOLOGIA DE IDENTIFICARE SI SELECTIE A GRUPULUI TINTA
IDENTIFICAREA si RECRUTAREA GRUPULUI ?INTA Procesul de identificare si selectie a GT este realizat printr-o metodologie transparenta, echidistanta si obiectiva care contine clar criteriile si modalitatiile de selectie pt GT. Acestia vor dobandi încredere în fortele proprii, vor constientiza care sunt abilitatile si cunostintele pe care le detin, abilitatile pe care trebuie sa le dezvolte si metodele prin care îsi pot dezvolta aceste abilitati, vor constientiza metodele prin care îsi pot folosi abilitatile detinute în alegerea unei business personal. Promovarea proiectului ca suport pentru identificarea grupului tinta se va realiza prin: campaniile de informare a grupului þinta (24 de campanii) – subcontractare de catre Partenerul 1, conferinta de lansare, distribuirea de materiale informative si promovarea prin intermediul mass-media, website-ul proiectului, brosura, anunturi, spot radio, bannere online, anunturi ziar etc. În procesul de informare a potentialilor membri se va respecta principiul transparentei si a egalitatii de sanse. În acest sens în calitate de solicitant, precum si fiecare partener de proiect vor posta anunturi privind derularea procesului de selectie a grupurilor tinta pe site-urile proprii si în cadrul retelelor de socializare ale organizatiilor pe care le reprezinta si pe site-ul proiectului.

CRITERII GENERALE DE ELIGIBILITATE: • criteriul de gen: la procesul de selectie participa echitabil si femeile si barbatii; • persoanele care vor face parte din grupul þinta au peste 18 ani si doresc sa initieze o activitate independenta si nu sunt tineri NEETS • sa aiba studii gimnaziale finalizate în Romania; • sa aiba cetatenie romana si domiciliul stabil în Romania, în regiunea Nord Est, RURAL SAU URBAN • sa faca parte din una urmatoarele categorii: angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta; persoane care beneficiaza de sprijin; someri si inactivi • sa îsi exprime intentia de a se înscrie în grupul tinta si de a participa la activitatiile proiectului, prin completarea documentatiei specifice- FORMULAR INITIAL DE INTENTIE.  În cadrul prezentului apel, nu pot face parte din grupul tinta tinerii NEETs (care nu urmeaza nicio forma de învatamant si nici nu au un loc de munca) cu varsta între 16 – 24 ani. RECRUTAREA GRUPULUI  TINTA va fi realizata de catre expertii de implementare ai Solicitantului si Partenerului 2 în urma identificarii potentialilor beneficiari în conformitate cu procedura descrisa. Recrutarea beneficiarilor are la baza principiul egalitatii de sanse si principiul non-discriminarii si se realizeaza fara conditionari, deosebiri, excluderi, preferinte, restrictii bazate pe criterii de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, varsta, situatie sau responsabilitate familiala si alte asemenea criterii care pot conduce la acte de discriminare directa sau indirecta . Etapa de RECRUTARE a persoanelor din grupul tinta se realizeaza in prima faza prin Completarea online a unui formular de înscriere initial (de intentie) si presupune: • din partea echipei de proiect, o buna campanie de informare si promovare a proiectului, oportunitatiilor oferite si conditiilor în randul persoanelor potential interesate • din partea grupului tinta, completarea online a unui formular de înscriere initial (de intentie).